Pētījums Nr.17 „Gaisa radioaktīvo aerosolu monitora izstrāde un izpēte atmosfēras piesārņojuma kontrolei”

SIA „Baltic Scientific Instruments” ar 01.07.2017. ir uzsākusi jauno pētniecības darbu - pētījumu Nr.17 „Gaisa radioaktīvo aerosolu monitora izstrāde un izpēte  atmosfēras  piesārņojuma kontrolei” projekta Viedo inženiersistēmu, transporta un enerģētikas Kompetences centrs ietvaros, par kuru SIA „Viedo inženiersistēmu, transporta un enerģētikas Kompetences centra (VITEKC)” un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra 2016.gada 16.septembrī ir noslēgusi līgumu Nr. 1.2.1.1/16/A/008.

Viedo inženiersistēmu, transporta un enerģētikas Kompetences centra (VITEKC) izvēlētā viedās specializācijas joma ir viedā enerģētika, kurā ietilpst trīs pētniecības apakšvirzieni:

  • Viedās enerģētikas vispārīgie jautājumi;
  • Viedās inženiersistēmas un enerģijas ražošanas risinājumi;
  • Viedā enerģētika un transports.

Projekts tiek īstenots no 2016.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 31.decembrim;

Kopējais ERAF atbalsta apjoms projektam sastāda 3 206 250 EUR;

Pētījuma Nr.17 „Gaisa radioaktīvo aerosolu monitora izstrāde un izpēte  atmosfēras  piesārņojuma kontrolei” mērķis ir izstrādāt automatizētu gaisa radioaktīvo aerosolu monitoru, kurš paredzēts radionuklīdu īpatnējās aktivitātes mērījumiem tilpuma vienībā virszemes atmosfēras paraugos, kā arī gamma starojuma dozas jaudas mērījumiem gaisa aerosolu filtros un to tuvumā, un iegūto datu uzglabāšanai pašu sistēmā un to pārsūtīšanai gala lietotājam.

Pētījums tika uzsākts 2017.gada 01.jūlijā un ir plānots, ka tas tiks pabeigts 2018.gada 30.jūnijā.