Pētniecības projekts nr.1 “ĪTGe spektrometra, kura pamatā ir automatizēta hibrīda dzesēšanas sistēma, izpēte un izstrāde”

Pētniecības projekts nr.1 “ĪTGe spektrometra, kura pamatā ir automatizēta hibrīda dzesēšanas sistēma, izpēte un izstrāde”

Projekta ietvaros SIA „Baltic Scientific Instruments” periodā no 2022.gada 01.novembra līdz 2023.gada 31.janvarim turpināja darbu pie pētniecības projekta nr.1 «ĪTGe spektrometra, kura pamatā ir automatizēta hibrīda dzesēšanas sistēma, izpēte un izstrāde» realizācijas.

Projekta 1.ceturksnī tika veikta hibrīdas dzesēšanas iekārtas tirgus izpēte un izanalizēti konkurentu risinājumi; tika veikta komerciāli pieejamo komponentu analīze un tehnisko parametru izpēte un salīdzināšana;     tika veikta detalizētā tehniskā uzdevuma izstrāde hibrīda dzesēšanas iekārtas prototipa kopskatam; tika aprēķināta kriodzesētāja paredzamā minimālā nepieciešamā jauda un identificētas ĪTGe spektrometra, kura pamatā ir automatizēta hibrīda dzesēšanas sistēma, galvenās sastāvdaļas un tās tehniskie parametri.

Veiktās aktivitātes apstiprināja ka hibrīdās dzesēšanas sistēmas ir pieprasītas tirgū un tas ir komerciāli veiksmīgs produkts un tas ļauj izveidot secinājumu, ka jāturpina ar tālāko izpēti un izstrādi.

Komerciāli pieejamo komponentu analīze ļauj turpināt ar vispiemērotāko galveno sastāvdaļu izvēli un izpēti.

Pētījums tiek īstenots projekta “Enerģētikas un transporta kompetences centrs” ietvaros. Projekta īstenošanas līguma numurs 5.1.1.2.i.0/1/22/A/CFLA/001.