Pētniecības projekts nr.1 “ĪTGe spektrometra, kura pamatā ir automatizēta hibrīda dzesēšanas sistēma, izpēte un izstrāde”

Pētniecības projekts nr.1 “ĪTGe spektrometra, kura pamatā ir automatizēta hibrīda dzesēšanas sistēma, izpēte un izstrāde”

SIA „Baltic Scientific Instruments” ar 01.11.2022. ir uzsākusi jauno pētniecības darbu - pētniecības projektu nr.1 «ĪTGe spektrometra, kura pamatā ir automatizēta hibrīda dzesēšanas sistēma, izpēte un izstrāde».

Pētījums tiek īstenots projekta “Enerģētikas un transporta kompetences centrs” ietvaros. Projekta īstenošanas līguma numurs 5.1.1.2.i.0/1/22/A/CFLA/001.

Projekta mērķis:

atbalstīt vismaz 10 pētījumus atbilstoši definētajiem pētniecības virzieniem, attīstot jaunus produktus un tehnoloģijas nozarē un ieviešot tās ražošanā, tādējādi palielinot privātos pētniecības un attīstības izdevumus, izmantojot mērķtiecīgus valsts ieguldījumus, kas veicina jaunu produktu un tehnoloģiju attīstību, kā arī zināšanu nodošanu ekonomikā.

Pētniecības projekta nr.1 «ĪTGe spektrometra, kura pamatā ir automatizēta hibrīda dzesēšanas sistēma, izpēte un izstrāde» mērķis ir izstrādāt ĪTGe spektrometra, kura pamatā ir automatizēta hibrīda dzesēšanas sistēma, prototipu, kuram būtu darbības laiks bez šķidrā slāpekļa uzpildes – līdz 8 mēnešiem; darbības laiks ar izslēgto Stirling kriodzesētāju – līdz 7 dienām (ar pilnu Djuāru Stirling kriodzesētāja izslēgšanas brīdī); enerģijas izšķirtspēja ne sliktāk par 10% ar ieslēgto Stirling kriodzesētāju salīdzinājumā ar prototipa enerģijas izšķirtspēju, kad Stirling kriodzesētājs ir izslēgts.

Pētniecības projekts nr.1 tika uzsākts 2022.gada 01.novembrī un ir plānots, ka tas tiks pabeigts 2024.gada 31.oktobrī.