Pētniecības projekts nr.1 “ĪTGe spektrometra, kura pamatā ir automatizēta hibrīda dzesēšanas sistēma, izpēte un izstrāde”

Pētniecības projekts nr.1 “ĪTGe spektrometra, kura pamatā ir automatizēta hibrīda dzesēšanas sistēma, izpēte un izstrāde”

Projekta ietvaros SIA „Baltic Scientific Instruments” periodā no 2023.gada 01.februāra līdz 30.aprīlim turpināja darbu pie pētniecības projekta nr.1 «ĪTGe spektrometra, kura pamatā ir automatizēta hibrīda dzesēšanas sistēma, izpēte un izstrāde» realizācijas.

Projekta 2.ceturksnī tika salīdzināti daudzkanālu spektra analizatori, Djuāra trauki un kriodzesētāji, kā arī no tiem tika izvelēti vispiemērotākie tālākai izpētei un izmantošanai hibrīdas dzesēšanas sistēmas prototipa izveidē; tika izskatīti dažādi kontroles principi un vadības algoritmi, un tika izvēlēts visuzticamākais vadības algoritms; tika veikta detalizētā tehniskā uzdevuma izstrāde hibrīda dzesēšanas iekārtas vadības algoritmam;          tika iegūta saprašana par hibrīdas dzesēšanas sistēmas vispārīgām prasībām vadības algoritmam un kontroles sistēmas izstrādei, lai nodrošinātu labāko hibrīdas dzesēšanas sistēmas  MTTF  (vidējo laiku līdz kļūmei).

Vispiemērotāko komponenšu - spektra analizatora, Djuāra trauka un kriodzesētāja izvēle ļauj turpināt ar tālāko hibrīdas dzesēšanas sistēmas izpēti un izstrādi.

Detalizētā tehniskā uzdevuma izstrāde hibrīda dzesēšanas iekārtas vadības algoritmam ļauj turpināt ar tālāko hibrīdas dzesēšanas sistēmas izpēti un izstrādi, kā arī nodrošina labāko hibrīdas dzesēšanas sistēmas MTTF (vidējo laiku līdz kļūmei).

Pētījums tiek īstenots projekta “Enerģētikas un transporta kompetences centrs” ietvaros. Projekta īstenošanas līguma numurs 5.1.1.2.i.0/1/22/A/CFLA/001.