Pētījums ""Free release" monitoru ("Liberator") prototipu saimes izstrāde kodolrūpniecības iekārtu noņemšanai no ekspluatācijas un demontāžai”

Pētījums ""Free release" monitoru ("Liberator") prototipu saimes izstrāde kodolrūpniecības iekārtu noņemšanai no ekspluatācijas  un demontāžai”

SIA „Baltic Scientific Instruments” ar 01.01.2021.saskaņā ar iesniegto un apstiprināto pētniecības pieteikumu ir uzsākusi jaunu pētniecības darbu - pētījumu ""Free release" monitoru ("Liberator") prototipu saimes izstrāde kodolrūpniecības iekārtu noņemšanai no ekspluatācijas  un demontāžai”.

Pētījums tiek īstenots Eiropas Savienības fondu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 1.1.1. specifiskā atbalsta mērķa “Palielināt Latvijas zinātnisko institūciju pētniecisko un inovatīvo kapacitāti un spēju piesaistīt ārējo finansējumu, ieguldot cilvēkresursos un infrastruktūrā” 1.1.1.2. pasākuma “Pēcdoktorantūras pētniecības atbalsts” ietvaros. Projekta vienošanās numurs 1.1.1.2/16/I/001. Pētniecības pieteikuma identifikācijas numurs 1.1.1.2/VIAA/4/20/725;

Projekts tiek īstenots no 2021.gada 1.janvāra līdz 2023.gada 30.jūnijam;

Kopējais ERAF atbalsta apjoms projektam sastāda 83 128,75 EUR, kas ir 74.55% no pētniecības pieteikuma kopējām attiecināmajām izmaksām;

Pētījuma ““Free release" monitoru ("Liberator") prototipu saimes izstrāde kodolrūpniecības iekārtu noņemšanai no ekspluatācijas  un demontāžai” mērķis ir pēcdoktoranta vadībā veikt rūpniecisku pētījumu, izstrādājot "Free Realese" monitoru ("Liberator") saimi prototipa līmenī dažādiem pielietojumiem kodoliekārtu demontāžas un atkritumu apsaimniekošanas procesā, lai paplašinātu uzņēmuma ražoto instrumentu un ierīču piedāvājumu pasaules tirgū.